Paras Koiran Kaulapanta 2020 – Vertailu

Kaikilta koirilta jotka saattavat tai joilla on mahdollisuus karata kotoa tai pihalta pois olisi hyvä löytyä kaulapanta, jossa olisi ainakin heidän omistajien yhteystiedot.

Oli koiralle sitten mikrosiru tai ei, panta auttaa tavallisia ihmisiä selvittämään kenelle koira kuuluu, ilman että pitää käydä sirua etsimässä eläinlääkärillä asti. Monesti koiran löytymisen kannalta kaulapanta voikin olla tärkeämpi, joskin siru on kuitenkin hyvä olla, sillä kaulapantakin voi hajota tai muuten pudota.

Kaulapantoja voidaan käyttää myös talutinhihnojen kiinnitykseen lenkkien ajaksi, mutta varsinkin pidempiä lenkkejä varten olisi viisasta hankkia koiralle omat valjaat.​ Ongelma kaulapannassa on se, että kun koira vetää sitä vasten, aiheuttaa panta painettaa sen selkärankaan. Jos tätä jatkuu vuosien ajan, voi se aiheuttaa ikäviä vaurioita.

Viisasta olisi monesti ottaa panta pois kun koira jää ilman valvontaa tai pidetään häkissä. Panta voi nimittäin aiheuttaa tukehtumisriskiä, jos se jää kiinni johonkin. Tätä voi estää varmistamalla että panta on kiinni tarpeeksi kireästi. Sopiva nyrkkisääntö on, että ihmisen pitäisi saada kaksi sormea pannan ja kaulan väliin, mutta ei enempää.​

Parhaan koiran kaulapannan löytäminen

Kaulapantojen vertailu voi tuntua hieman hassulta, sillä ulkoisesti ja muodoltaan ne muistuttavat kaikki niin paljon toisiaan. Kyseessä on nauhan palanen, joka kiertyy koiran kaulan ýmpärille. Miten paljon näitä nyt sitten kannattaisi vertailla.

Totta on että kaulapantaa etsittäessä ei tarvitse tehdä niin paljon vertailua kuin esimerkiksi pelastusliivejä etsittäessä, mutta muutaman seikan huomioonottamalla voi helposti maksimoida kaulapannan hyvät puolet ja samalla minimoidea niiden heikkouksia.​

Kun ostat koiralle kaulapantaa, kannattaa ottaa huomioon nämä seuraavat seikat:​

  • Heijastava materiaali on pannoissa hyvä olla, sillä pimeän aikaan se voi pelastaa koiran hengen.
  • Tila johon saa kirjoitettua tai kaiverrettua omistajan yhteystiedot tukevasti ja selkeästi.
  • Materiaali joka hieman joustaa ja kestää. Nahka voi olla hieman huonompi valinta, sillä se hajoilee, haisee kastuessaan ja on vaikeampi puhdistaa. Nailon ja polyesteeri ovat hyviä valintoja.
  • Tasainen ja yksinkertainen rakenne. Vaikka kuvioinnit ja muut kaiverrukset voivat olla ihan kauniita, ei niistä nauti yhtään samalla tavalla kun yrittää pannasta pestä mutaa irti koiran pyörittyä mutalammessa.
  • Varmista että saat pannan sopivan tiukaksi koiran kaulan ympärille, mutta ei kuitenkaan liian tiukaksi. Apuna tässä on 2 sormen muistisääntö.

Suosittelemamme koiran kaulapannat tällä hetkellä 2017

Koiran kaulapannan hankinta ei ole rakettitiedettä, mutta valikoiman laajussa voi saada ajoittain pään pyörälle.

Tämän takia tilannetta helpottaaksemme ajattelimme suositella muutamia kaulapantoja, joiden kanssa ei voi ainakaan mennä vikaan.​

Hurtta Panta

Hurtta Outdoors Dazzle panta

Hurtan Outdoors Dazzle panta on ykkössuosituksemme tämän hetken pannoista. Se on hyvin näkyvä ja heijastava nailonpanta, joka on myös koiran kannalta ergonomisesti muotoiltu.

Sen turvalukitusmekanisti ohjaa vetämisen aiheuttamaa painetta pois koiran selkärangasta kohti solkea, ja tekee siitä turvallisemman koiralle.​

Se on myös helppo pestä, ja lisäksi siitä löytyy hyvinnäkyvät 3M-heijastimet.

Kaiken kaikkiaan tämä on pantojen kuningas tällä hetkellä. Hintaa sillä on noin 25 €​

Panta Ruffwear

Ruffwear Chain Reaction panta

Ruffwearin tuotteita olemme esitelleet paljon sivustojemme artikkeleissa mutta syystä. Sen tuotteet ovat yleisesti erittäin laadukkaita ja toimivia, ja samaa voi sanoa tästä sen kaulapannasta.

Panta on puolikuristava, eli se ei kierry kokonaan koiran kaulan ympärille.​ Sen pituutta voikin säätää paljon, ja metallinen lenkki tekee siitä hyvin kestävän.

Panta sisältää myös heijastan pinnat sekä valmiiksi mukana tulevan nimikyltin. ​

Hintaa tällä pannalla on noin 30 €, ja sen listamme sijalla 2.

rukka panta

Rukka Bliss Neon panta

Rukan edullinen ja laadukas solkipanta, jossa säädettävä pikalukko, joustavat D-renkaat ja heijastavat tikkaukset. SIsältää myös paljon joustovaraa joten sopii myös kasvaville koirille.

Ainoana miinuksena pannan kuviointi tekee sen pesemisestä hieman hankalampaa.​

Tämä on listamme edullisin panta, hinnan ollessa alle 10 euron luokkaa.​

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: