Koiran Turvavyöt ja Valjaat Autoon Vertailussa 2020

Rakastaako koirasi autoon pääsemistä, odottaen sitä kieli poskessa jo kun pakkaatte vasta laukkuja? Vai eikä se oikein pidä autoilusta, ja jäisi mielummin kotiin?

Moni koiranomistaja on huomannut, että osa koirista rakastaa autoilua, kun taas toiset melkeinpä inhoavat sitä. Sama tilanne voi olla myös omistajien kohdalla. Joskus koiran kanssa matkailu käy helposti, mutta toisinaan varsinkin jos koira on hyvin energinen, voi matkustus autolla olla kaikille hieman tuskaista.

Jonkin verran näkee vielä koiria vapaana matkustomassa autojen kyydissä, mutta varsinkin pidemmillä matkoilla tämä aiheuttaa usein ongelmia ja jopa vaaratilanteita. Ja lyhyilläkin matkoilla olisi hyvä pitää koira kytkettynä tai häkissä ihan sen oman turvallisuuden takia. Vapaana oleva koira ei yleensä hyvin selviä kolarin aikana, oli kolari sitten pieni tai ei.

Eikä kyseessä tarvitse edes olla kolarikaan, vaan pelkkä nopea äkkijarrutus voi saada vapaana olevan koiran lentämään!

Nykyään on käytännössä 2 toimivaa ja suosittua keinoa pitää koira kiinni automatkan aikana. Toinen on koiran kuljetushäkki, ja toinen sen oma turvavyö.​

Koiran kuljetushäkeistä löydät tietoa linkin takaa. Tämä artikkeli käsittelee sitten koiran turvavöitä ja turvavaljaita autossa.​

Koiran turvavyöt lyhyesti

Koiran turvavyöt ovat monesti kätevämmät ja helpommin mukana kulkevat kuin kunnollinen, usein metallinen häkki. Nämä valjaat saa myös kiinnitettyä pienempiin autoihin, joihin ison häkin saaminen olisi sula mahdottumuus.

Koiran turvavyö on kuin valjas, jonka takia sitä kutsutaan myös koiran turvavaljaiksi. Siinä on yleensä 2 osaa, joista toinen valjasosa puetaan koiran päälle, ja sen jälkeen valjaat ja turvavyö kiinnitetään toisella osalla kiinni. ​

Yleensä turvavaljaat kiinnitetään itse turvavyön ympärille, joka taas on laitettu kiinni turvavyönpidikkeeseen. Näin ne toimiva​t kuin tavallinen turvavyö, antaen hieman joustoa mutta lukittuessa kolarin sattuessa.

Mahdollista on myös hankkia suoraan turvavyöpidikkeeseen kiinnityviä malleja, jolloin koira ei pääse liikkumaan niin paljoa. Nämä eivät kuitenkaan toimi niin hyvin kaikkien automallien kanssa, ja ovat selvästi harvinaisempia.

Pienille koirille on tarjolla myös pieni istuin, jossa koira pysyy erittäin tukevasti ja näkee mm. ikkunasta ulos paremmin. Ikkunasta ulos näkeminen voi helpottaa koiran matkapahoinvointia, jonka takia nämä voivat olla hyvä vaihtoehto tästä kärsiville pienille koirille. Nämä ovat kuitenkin hieman kalliimpia.​

Koiran turvavyön valinta

Kaksi tärkeintä tekijää sopivaa turvavaljasta autoon etsittäessa ovat että se sopii koiran päälle oikein, ja että se on tarpeeksi laadukas.

​Turvavaljaiden kuten muidenkin valjaiden istuvuus on todella tärkeää. Liian pienet valjaat ovat epämukavat ja vaikea pukea, kun taas liian isot eivät pidä koiraa paikoillaan varsinkin kolarin sattuessa.

Valjaat ovat välttämättömät sillä kaulapanta ei sovellu missään nimessä koiran kiinnittämiseen turvavyöhön tai muuhunkaan autossa. Voit vain kuvitella mitä sattuisi kolarin aikana koiran kaulalle ja hengitysteille.​

Laadukkuuteen kannattaa mielestäni myös panostaa se parikymppiä, sillä kolarin sattuessa on myöhäistä alkaa katua heikosti rakennettua turvavyötä.

Osta hieman laadukkaampi vyö. Se on todennäköisemmin kivempi koiran päällä automatkan ajan, jonka lisäksi voit olla huolettomammin pelkäämättä että se katkaisi tai muuten hajoaisi törmäyksen aikana.

Hintaerot ovat kuitenkin niin pienet, että tämä on ehkä vähän huono asia alkaa säästöjä kauheasti tekemään.​

Suosittelemamme koiran turvavaljaat autoon

Koska valikoimaa on nykyään niin paljon, ajattelimme helpottaa sopivan turvavyön löytämistä suosittelemalla seuraavia 3 eri tuotetta.

Hinnaltaan ne ovat ei-sieltä-halvimmasta-päästä, mutta laadukkaat ja luotettavien valmistajien tekemiä. Kokoja myös riittää suurimmalle osalle koirista.​

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: