Koiran Pelastusliivit – Vertailu 2020

Melkeinpä jokainen koiraomista pitää koiran kanssa ulkona liikkumisesta, ja kesän aikana tähän liittyy meillä Suomessa varsinkin monesti vesien äärellä olemista.

Vaikka koiran pelastusliivi tuo yleensä mieleen veneilyn, on se paljon monipuolisempi kuin ihmisten pelastusliivit. Ihmiset laittavat liivit päälle yleensä vain veneellä mennessä (jos silloinkaan), mutta koiran liivit voivat olla tarpeelliset jopa ihan kotipihassa.​

Todella surullisen moni koira nimittäin hukkuu joka vuosi omalta pihalta löytyvään uima-altaaseen. Jos uima-altaalta ei löydä tietä mitä pitkin koira pääsisi sieltä itse pois, kannattaisi allas joko suojata tarkkaan tai hankkia koiralle oma pelastusliivi ajoilla jolloin se on ilman valvontaa pihalla.

Onneksi nykyään koiran pelastusliivit ovat niin pienet ja huomaamattomat, etteivät ne häiritse koiran liikkumista esimerkiksi juuri pihalla.

Mutta jos koiran kanssa mennään sitten ihan veneellä ja kauemmaksi rannikolta, niin kannattaa ehkä hankkia veneilyä varten hieman tukevammat liivit, jotka varmasti kestävät vähän pidempääkin uintia ja aallokkoa.​

Koirat osaavat uida, mutta niiden kantomatka on yleensä paljon rajallisempi kuin ihmisillä. Tämän takia liivien hankinta ja pitäminen on aina turvallisinta kun ollaan vesistöjen äärellä ja varsinkin jos ollaan ilman valvontaa.

Kuinka löytää sopiva koiran pelastusliivi​

koiran liivi veneeseen

Koiran pelastusliiveissä on vähän se sama ongelma kuin koiran turvavöiden kanssa.Yleensä nimittäin heikko rakenne ja materiaalit tulevat vasta esille sillä pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Tämän takia suosittelen välttämään niitä kaikkein halvimpia Kiinassa tehtyä liivejä,, ja panostamaan pari kymppiä enemmän liiveihin. Nimittäin varsinkin pelastusliivejä on monesti hyvin vaikea testata itse, ennen kuin on hätä.

Kun on valittu laadukas tuote ( kerromme muutaman suosituksen lopussa), tärkeintä on sen jälkeen varmistaa että se istuu kunnolla.

Istuvuus on onneksi asia, jonka voi vielä varmistaa helposti koiran kanssa vedessä.

Sopivan kokoinen pelastusliivi istuu koiran päällä tiukasti, mutta kuitenkin puristamatta. Jos se on liian tiukka, vaikeuttaa se koiran liikkumista ja on sille epämukava päällä. Jos se taas on liian väljä, voi koira valua sen sisällä veden nostaessa liiviä, tai pahimmillaan jopa pudota sen välistä veteen joutuessaan.

Tämän takiia viisasta olisikin aina varmistaa liivin toimivuus myös vedessä, ei vain kuivalla maalla. Se nimittäin voi käyttäytyä eri lailla vedessä, vaikka istuvuus maalla on yleensä hyvä viite sen toimivuudesta myös vedessä.

Ostaessasi koiran pelastusliivejä kerrotaan niissä yleensä mitat joko kilogrammoina tai sentteinä. Yleensä koiran rinnanympärysmitta sentteinä on se tavallisempi mitta.

Parhaiten voit varmistaa istuvuuden mittaamalla mittanauhan kanssa koiran ympärysmitat rinnan kohdalta. Ja jos ostat pelastusliivit netistä, voit onneksi myös palauttaa ne takaisin ilmaiseksi jos istuvuus ei olekkaan kohdillaan.​

Istuvuuden jälkeen kannattaa katsoa, missä liivin nostokahva(t) sijaitsevat. Liivin päällä selkää vasten olevat kahvat ovat yleensä parhaimmat, mutta joskus kahvat voivat olla myös sivuilla kylkiä vasten.

Useimpiin käyttötarkoituksiin nostokahvat päällä ovat parhaimmat, ja tämän takia kaikissa suosituksissamme näin myös on.

Ja vielä viimeisenä, kun liivit ovat tulleet kotiin, kannattaa vielä varmistaa että kun koira joutuu ne päällä veteen, että sen hengitystiet pysyvät veden päällä.

Yleensä näin on, jos liivit ovat sopivankokoiset, mutta varsinkin hieman erikoisemman muotoisilla koirilla tässä voi joskus syntyä ongelmia.

Koiran pitäisi pysyä pinnalla hengitystiet veden yläpuolella vaikka se ei liikuttaisi evääkään kun pelastusliivit ovat sopivat.​

Parhaat pelastusliivit 2017

Kuten jo aikaisemmin sanottua, pelastusliivit ovat mielestämme huono kohde alkaa säästää rahaa.

Tämän takia olemme jättäneet suosituksistamme pois kaikki halvimmat ja epäilyttävät mallit ja vaihtoehdot. Itse pelastusliivit maksavat yleensä noin 15 - 75 €, joten säästöt eivät ole loppupeleissä edes niin suuria, varsinkin jos liivejä pidetään monen vuoden ajan.

Se kuinka "järeät" liivit tarvitset riippu erityisesti käyttötarkoituksessa. Jos tarkoituksena on suojata koiraa uima-altaaseen putoamiselta, riittää paljon pienemmät ja vapaammat liivit kuin avomerellä kulkiessa.

Ota suosituksia lukiessa myös siis huomioon oma käyttötarkoituksesi. Tämän takia listan ykkönen ei välttämättä ole kuitenkaan sinulle se paras vaihtoehto.​

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: