Koiran Kuljetushäkki Arvostelut 2020

Matkustaessa koiran kanssa on oma koiran kuljetushäkki yleensä mukavin tapa matkata niin koiran kuin omistajan näkökulmasta. Samalla se pitää koiraa paremmin turvassa, varsinkin autolla mentäessä.

Koiran häkkejä on kuitenkin tarjolla lukuisissa eri malleissa ja materiaaleista​ tehtynä, jonka takia sopivan kuljetushäkin valinta ei aina ole niin helppoa. Tämän takia olemme tehneet ohjeet häkin hankintaan, sekä muutamat suosituksen tämän hetken parhaista koiran kuljetushäkeistä 2017.

Kuinka valita sopiva koiran kuljetushäkki?

Ehkäpä se merkittävin tekijä kun pohditaan millaista kuljetushäkkiä koiralle hankitaan liittyy sen käyttötarkoitukseen.

Missä koiraa sen avulla on tarkoitus kuljettaa? Autolla, lentokoneella tai julkisilla kulkuvälineillä? Jokaiselle käyttötarkoituksella on paras tietynlainen häkki.

Ja jos häkkiä on tarkoitus käyttää monissa eri tarkoituksissa, voi näiden välillä tehdä viisaita kompromiseja monesti, jolloin häkin käyttö onnistuu paremmin ja helpommin.

Toinen suuri tekijä joka häkin valintaan vaikuttaa on koiran koko. Mitä pienempi koira on kyseessä, sitä enemmän vaihtoehtoja sille on. Jos koira taas on todella suuri, on metallinen kuljetushäkki monesti se ainoa vaihtoehto.​

Seuraavaksi tarkastelleen parasta kuljetushäkkiä eri tarkoituksiin.

Koiran kuljetushäkki autoon

Kun etsitään koiran kuljetushäkkiä autoiluun, on muutama asia jotka ovat tärkempiä kuin muilla tavoilla kulkiessa.

Automatkailussa erityisen tärkeää on turvallisuus, sillä riski onnettomuuksiin ja kolareihin on autoilussa keskimäärin suurempi kuin esimerkiksi lennettäessä tai kuljettaessa junalla.

Ja kun nyt puhumme autoilusta, tarkoitamme kulkemista omalla tai lainatulla yksityisautolla. Bussilla kulkiessa pätee hieman samat vaatimukset, mutta monesti on mahdotonta saada kauhean tukevaa häkkiä mukanaan julkisilla kulkiessa. Eri asia on, kun auto on omassa käytössä.​

Vähänkään suuremmat koirat kulkevat autossa yleensä takaluukussa, jolloin häkki on jo siitä hyvä, että se pitää koiraa paikoillaan käännöksissä, jarrutuksissa ja kiihdyttäessä.

Takakontti on kuitenkin todella turvaton paikka peräänajon sattuessa, jonka takia häkin toinen tehtävä on antaa ainakin jonkinasteista turvaa mikäli tälläinen onnettomuus sattuisi.​

Mitä tukevampi ja painavampi häkki on, sitä paremmin se myös pysyy paikallaan auton liikkuessa sekä myös suojaa koiraa kolarin sattuessa.

Tämän takia parhaat koiran kuljetushäkit autoon ovat paksuja, painavia ja metallisia.​ Niiden kuljettaminen auton ulkopuolella kantaen ei ole kovin käytännöllistä, mutta kun ne on saatu autoon, ovat ne tukevia ja vakaita.

Jos häkki on liian kevyt ja pieni, liukuu se helposti ympäri takaluukkua kurveissa ja kiihdytyksissä. Lisäksi se ei hidasta kolarin iskua niin tehokkaasti kuin painavampi ja tukevampi häkki.

Toinen hyvä puoli tälläisillä metallisissa häkeissä on se, että ne antavat ilman kiertää hyvin häkin läpi, joka on tärkeää autossa. Lisäksi koira pystyy hyvin näkemään niiden lävitse ikkunasta ulos, joka voi estää matkapahoinvointia. Samaten ilma kiertää parhaiten häkin lävitse, jolloin auton ilmastointi kuumalla kelillä saa hyvin koiran olo viileämmäksi.

Kaiken kaikkiaan siis paras koiran kuljetushäkki autoon on ehdottomasti metallinen, yleensä alumiinista tehty häkki.​

Koiran kuljetushäkki lentokoneeseen

Jos häkillä taas on tarkoitus kuljettaa koiraa lentokoneella, tarvitaan yleensä täysin erilainen häkki.

muovinen koiran kuljetushäkki

Tärkeintä valitessa kuljetushäkkiä lentokoneeseen on ostaa häkki, josta löytyy IATA -merkintä. Tämä standari osoittaa, että se kelpaa lentokonematkailuun. Ilman sitä on suuri riski, että häkkiä ei lentokoneeseen hyväksytä.

Yleensä lentohäkit ovat hyvin standardoituja, muovisia häkkejä, joissa on vain ovi metallista.

Näin ollen ne ovat kevyempiä kuin metalliset, jolloin ne saa kannettua lentokentän lävitse ja taas koiraa hakiessa perillä. Samalla ne pitävät koiraa hieman lämpimämpänä lennon aikana, ja suojaavat sitä kuitenkin aika hyvin mahdollisilta kolauksilta.

Paras kuljetushäkki lentomatkailuun onkin sellainen muovinen, josta löytyy IATA -merkintä, ja johon koira mahtuu mukavasti sisälle.​

Koiran kuljetushäkki junaan ja julkiseen liikenteeseen

Kun koiraa taas tahdotaan kuljettaa julkisessa liikenteessä, oli se sitten junassa tai bussissa, pätee monet samat idea kuin lentomatkailussa.

Häkin pitää olla tarpeeksi kevyt, jotta sitä jaksaa raahata mukanaan. Muoviset materiaalit ovat yleisesti suosittuja sillä ne ovat melko kestäviä, helposti pesettäviä ja ne ovat kevyempiä kuin metalli.

Hyvin pieniä koiria voi myös kuljettaa kankaista tehdyillä häkeillä, tai vaikka ihan koiran kantolaukussa.

Tarjolla on myös hyvin kevyitä häkkejä suuremmille koirille, jotka sopivat hyvätapaisille koirille, ja varsinkin jos omistajan kantokyky on heikentynyt. Ne eivät kuitenkaan tarjoa paljon suojaa, jonka lisäksi niiden peseminen ei ole niin helppoa kuin muovisten kanssa.​

Paras kuljetushäkki julkisiin välineisiin on muovinen, mutta kangashäkitkin ovat mahdollisia.

Häkki sekakäyttöön

Jos tarvetta on hankkia kuljetushäkki monenlaiseen käyttöön, on olemassa muutamia vaihtoehtoja.

Jos häkkiä on koskaan tarkoitus käyttää lentokoneessa, rajoittaa se valikoiman IATA-merkin omaaviin, yleensä muovisiin häkkeihin.

Jos taas kuljet enemmän julkisilla, todennäköisesti metalliset ja raskaat häkit eivät tule toimimaan.

Yleensä rajaus meneekin hieman sen mukaan, paljonko koiraa tulee kuljetettua omalla autolla. Autossa olisi hyvä, jos häkki olisi tukeva ja painava, kun taas muilla tavoin kuljettaessa keveys on enemmän esillä.

Jos autolla kuljetaan vähän, voi kevyempikin häkki riittää pieneen ajeluun.

Jos taas autolla mennään enemmän, mutta välillä pitäisi kulkea esimerkiksi junalla, on yleensä suositeltavaa panostaa 2 eri häkkiin.

Kevyet häkit toimivat myös autossa tietenkin, mutta kolarin sattuessa on koira suuressa vaarassa. Mielestäni parempi panostaa sen 100 €, kuin sitten katua myöhemmin.

Yleisohjeena voidaan sanoa, että metalliset häkit sopivat omaan autoon, ei oikein muualle. Kun taas muoviset ja kevyet häkit julkiseen liikenteeseen, mutta ei omaan autoon.​

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: